Please Payroll overweegt start politieke beweging

1

Flexibilisering van de arbeidsmarkt moet op de politieke agenda, daarom is Please Payroll van plan een politieke beweging op gang te brengen. Wij spraken met Jan Franken, directeur van Please.

Goed systeem
‘De politiek staat van de werkelijkheid af. Nederland heeft flexibele arbeidscontracten nodig, wanneer je flexibilisering beperkt draai je de klok terug’, vindt Jan Franken, directeur bij Please Payroll. Nederland heeft een van de laagste werkloosheidcijfers van Europa. Dat komt volgens Franken dankzij de flexibele arbeidsmarkt die we hier hebben. ‘Het huidige systeem werkt goed. Neem het ontslagrecht, dat werkt prima en daar moet je niet aan willen sleutelen.’

Aandacht
Volgens Franken is er momenteel een verkeerde beeldvorming over flexwerk en daar wil Please wat aan doen. Daarom overweegt het bedrijf een politieke beweging op te richten. Wat die beweging precies gaat doen wordt vrijdag besloten, maar de bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen zich aansluiten. Franken: ‘Wij springen in de bres voor de bedrijven die bij ons zijn aangesloten en dat doen we met een ludieke schreeuw om aandacht’.
Wanneer de beweging daadwerkelijk wordt opgericht wordt de financiering deels betaald door Please zelf en deels uit de zak van iedereen die zich betrokken voelt en een steentje bij wilt dragen. ‘Maar we gaan uit van low-budget – high profile. Dus we hoeven ons daar niet erg veel zorgen om te maken.’

Overleg
Vrijdag gaat Jan Franken met de rest van Please en de betrokkenen in overleg over de beweging, dan wordt besloten op welke manier er inhoud wordt gegeven aan de beweging.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. #PayvdA is een goed initiatief en heeft mijn steun! Ik ben bezig #DeFlexmarkt op te zetten en wil daarmee een bijdrage leveren aan flexibel BV Nederland.

Reageer