OTTO boekt forse omzetgroei en zet in op Spanjaarden

3

De uitzendorganisatie OTTO Work Force boekte in 2011 een omzet in 2011 van 176 miljoen euro. Dat is een stijging van 29 procent. De uitzender heeft ook voor 2012 hoge verwachtingen. Het bedrijf ziet potentieel in Spaanse arbeidskrachten.

De uitzendorganisatie uit Venray, dat onder meer technici, orderpickers, heftruckchauffeurs en winkelmedewerkers plaatst, verwacht voor 2012 eenzelfde groei; OTTO Work Force verwacht in 2012 een omzet van 212 miljoen te boeken.

Groeiverwachting
De groeiverwachting baseert de uitzender op de aanwas van nieuwe klanten in de landen waar het actief is: Nederland, Polen en Duitsland. Vooral in het laatste land ziet Otto grote groeimogelijkheden, omdat de beroepsbevolking in Duitsland “in de zeer nabije toekomst te maken gaat krijgen met een sterke daling”, meldt het persbericht van het bedrijf. Vooral naar technici is een relatief grote vraag.

Olympia
Otto heeft in 2010 Olymia Duitsland ingelijfd, nadat het al eerder de Poolse tak van Olympia had overgenomen. De overname van het Duitse deel zorgde voor een aanwas van ongeveer 2000 arbeidskrachten. Olympia Duitsland beschikt over meer dan 30 kantoren en is volgens Otto een snelgroeiende speler in de Duitse markt. Olympia Duitsland plaatst alle type functies. Van productiepersoneel tot kantoorpersoneel. in vaktermen: zowel white als blue collar functies. Olympia is met 14 kantoren in Nordrhein-Westfalen vooral sterk vertegenwoordigd in West-Duitsland. In Polen beschikt het bedrijf over ongeveer 4000 arbeidskrachten, net als in Nederland.
Bij OTTO Work Force werken momenteel 350 stafmedewerkers en beschikt in totaal over ongeveer 10.000 arbeidskrachten.

Payrolling en zzp’ers
De uitzendorganisatie is inmiddels ook actief op het gebied van payrolling en zzp’ers. Directievoorzitter, Frank van Gool, in het persbericht: “In Nederland krijgen we steeds meer te maken met zelfstandige beroepsbeoefenaars, zzp’ers, die behoefte hebben aan specifieke ondersteuning. Daarnaast is er ook een groot aantal werkgevers die te maken krijgt met allerhande administratieve uitdagingen die horen bij inhuren van buitenlandse medewerkers. Wij kunnen de payrolling voor deze werkgevers verzorgen (…).”

Spanjaarden
Inmiddels is het bedrijf ook begonnen ook Spanjaarden in te zetten. Ze zijn, vanwege de hoge werkloosheid in hun land en het feit dat ze maar een half jaar recht hebben op een uitkering, in ruime mate beschikbaar en beheersen hun talen. Hun talenkennis is ook de reden dat Van Gool liever Spanjaarden inzet voor technische functies dan Polen of andere Oost-Europeanen, zo meldt de Gelderlander van gisteren. In deze krant zegt Van Gool te verwachten dit jaar 100 Spanjaarden in Nederland te plaatsen. In de drie landen bij elkaar verwacht hij 300 tot 400 mensen uit Spanje te plaatsen.

Meer overnames?
Van Gool wil in het interview van vandaag met het FD niet kwijt of hij op dit moment nog bedrijven in het vizier heeft die hij zou willen overnemen. Maar hij geeft wel aan altijd uit te kijken naar mogelijke overnamekandidaten.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

3 reacties

  1. E Schoemaker - werkenmetpolen.nl op

    Waar Otto En haar opdrachtgevers nog geen rekening mee houden is het hoge verloop in spaans personeel, Spanjaarden krijgen namelijk al na een paar maanden werk in NL een mooie uitkering voor een langere periode in Spanje en dan is het inwerken verloren moeite geweest voor de opdrachtgever!

  2. Beste E. Schoemaker,

    Ik weet niet of u bekend bent met de hoogte van een Spaanse uitkering, maar de typering ‘mooi’ (doelend op de hoogte ervan), is zeker niet van toepassing. De enorm hoge werkloosheid en sombere vooruitzichten doen mij vermoeden dat er ‘legers’ Spanjaarden zeer gemotiveerd zijn voor een baan in het buitenland. Een slimme zet van het uitzendbureau denk ik.

  3. Dit is niet iets nieuws, sinds een aantal jaren zijn er bureaus die met veel succes Spanjaarden en Portugesen inzetten in Nederland (met honderden tegelijk) denk bijvoorbeeld aan de scheepsbouw en constructiebranche.

Reageer