Payrollbranche krimpt

0

In de eerste zes maanden van dit jaar is de omzet van de payrollbranche met 6 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2011.

Dit blijkt uit de marktmonitor van de Vereniging Payroll Ondernemingen.

‘De daling binnen de payrollbranche past binnen het algemene beeld van het economische klimaat in Nederland,’ aldus de VPO in een persbericht. Eerder dit jaar verwachtte de brancheorganisatie van payrollers echter nog een groei van 20 procent voor dit jaar. VPO gaat er nu vanuit dat het aantal flexwerkers dit jaar rond de 150.000 zal blijven schommelen.

Payrollers werken het meest in de horeca, bij de overheid en in het onderwijs. Volgens de VPO-woordvoerder is op dit moment een afname te zien in de horeca, maar lijkt de situatie bij de overheid en in het onderwijs redelijk stabiel. Verder wordt in het vervoer, de ICT-sector, de tuinbouw en dienstverlening ook behoorlijk vaak met payrollbedrijven gewerkt.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer