Payrollen nog niet overal bekend

3

De arbeidsmarkt zal de komende jaren in grote mate blijven flexibiliseren. Een belangrijke rol is daarbij ook weggelegd voor payrollen.

 

Dit denkt ook Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland. Volgens hem is payrollen nog een relatief onbekende vorm van flexibiliteit.

Uit onderzoek van EIM in opdracht van de Vereniging Payroll Ondernemingen blijkt dat dit waar is. Bijna tweederde van de werkgevers is bekend met het begrip payrollen, maar niet iedereen heeft daar ook het juiste beeld bij. Zo worden er regelmatig onjuiste beschrijvingen gegeven zoals; ‘een soort boekhoudprogramma’ of ‘het uitbesteden van de loonadministratie aan de accountant’.

Het afgelopen jaar maakte ongeveer 8 procent van de werkgevers gebruik van payroll-services, blijkt uit het onderzoek. De meeste werkgevers die gebruik maken van payroll-krachten, kennen deze mogelijkheid vooral via hun bestaande uitzendbureau.

De grootste groep gebruikers van payroll-diensten komt uit de ICT-sector. 19,3 procent van alle werkgevers in deze branche maakt gebruik van payroll-krachten. Ook in de overige dienstverlening (14,2 procent) en de landbouw, bosbouw en visserij (14,1 procent) wordt er relatief veel gebruik gemaakt van payroll-krachten.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

3 reacties

  1. Edwin Hilgers op

    Op dit vlak is er inderdaad nog heel veel missie werk te doen, vooral richting MKB ondernemers. Het imago van payroll is nog steeds “duur” en veel ondernemers hebben er wel van gehoord, maar zijn niet op de hoogte van de voordelen die payrolling hun biedt. Komtom, genoeg te doen in het MKB-segment.

  2. Heeft er wel eens iemand nagedacht over payroll vanuit het buitenland? Er zijn iedere dag duizenden Britten aan het werk, allemaal via uitzendbureaus. Er betaan veel bedrijven die deze service als payroll bedrijf kunenn aanbieden tegen aantrekkelijke kosten, met NEN 4400-2.

Reageer