Randstad Techniek zoekt 50-plussers

3

Uitzendorganisatie Randstad gaat actief op zoek naar oudere vakmensen die in de techniek aan de slag kunnen als onderhoudsmonteur, elektromonteur, lasser of operator.

Er zijn op dit moment meer dan duizend technische vacatures.

Jongeren zijn daarvoor moeilijk te vinden en daarom gaat Randstad Techniek nu ook specifiek vakmensen van 50 jaar of ouder werven. Ook al gepensioneerde vaklieden kunnen bij Randstad terecht als zij weer in hun vak aan de slag willen.

"Ondernemers moeten eventuele vooroordelen aan de kant zetten," stelt Peter Feld van Randstad Techniek. "Ervaren technici zijn meteen productief en zorgen voor een gedegen kennisoverdracht binnen de organisatie."

Feld spreekt van een noodzakelijke stap. Hij signaleert dat de vraag naar technisch personeel aantrekt, maar dat weinig jongeren in de sector zijn geïnteresseerd. "Daarom hebben wij in nauw overleg met FNV besloten onze wervingsinspanningen speciaal te richten op de vakman van 50 jaar en ouder. Tot voor kort waren er eigenlijk alleen maar kleinere spelers actief op deze markt. Wij willen die markt nu echt openbreken."

Vakbondsbestuurder Marcel Nuyten van FNV Bondgenoten vindt het "een interessant initiatief". Ouderen krijgen volgens hem vaak het stempel opgedrukt dat zij te duur en te langzaam zijn. "Maar dat is onterecht. Ervaren vakmensen werken over het algemeen effectiever."

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

3 reacties

  1. Lilian Wapenaar op

    Eindelijk ziet dit bureau in dat ouderen meer kennis in huis hebben, i.p.v. te duur personeel. Goede zaak. Krachten bundelen van jong en oud.

  2. Misschien is onze toepassing ook iets voor de 50 plussers, een E-videoCV de toekomstige werkgever kan direct zien wie er achter de CV schuil gaat, en maakt direct kennis met u.
    Kijk voor meer informatie op onze site en informeer naar de opnamedagen in het land.
    Vriendelijke groet,
    Het E-videoCV Team

Reageer