Rijdende escaperoom moet technisch talent lokken

0

Je moet er wat voor doen om in deze krappe arbeidsmarkt het schaarse technisch talent te vinden. Ingenieursbureau Antea Group rijdt de komende maanden met een Escapebus langs universiteiten, hogescholen en mbo’s om de aanstormende techneuten te lokken.

Bij de Antea Group werken 1500 ingenieurs en adviseurs. En die hebben in de nabije toekomst nieuwe collega’s nodig. “De jongeren van vandaag zijn onze collega’s van de toekomst. En die collega’s hebben wij hard nodig bij de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan. Het is dan ook van groot belang om de juiste student op de juiste plek te krijgen”, stelt Tanja Lendzion (CEO Antea Group Nederland) bij de opening van de Escapebus in Eindhoven.

Instroom onvoldoende

De keuze voor het ingenieursvak ligt vaak niet voor de hand. De instroom bij technische hbo-opleidingen en universiteiten neemt gestaag toe, maar dit is nog onvoldoende om de ingenieurskennis die door vergrijzing wegvalt, op te vangen. Met de komst van de Escapebus kunnen scholieren en studenten ervaren hoe betekenisvol, mooi en divers het ingenieursvak is.

Robert-Jan Smits, voorzitter van het College van Bestuur van Eindhoven University of Technology onderschrijft eveneens het belang: “Het hightech bedrijfsleven in Brainport staat te springen om meer hooggekwalificeerde ingenieurs. Wij doen er als universiteit alles aan om aan deze vraag te voldoen. Alle acties die daaraan kunnen bijdragen zijn zeer welkom. Het is dan ook bijzonder mooi om te zien dat Antea Group met deze originele actie jonge mensen gaat enthousiasmeren voor het prachtige ingenieursvak.”

Het atelier van Da Vinci

Het thema van de Escapebus is ‘het atelier van Leonardo da Vinci’. Da Vinci (1452 – 1519) kan worden gezien als een van de meest bekende ingenieurs aller tijden. Om zich te bevrijden uit het atelier krijgen deelnemers van de Escapebus de opdracht om één van de laatste uitvindingen van Da Vinci te redden. Hiervoor spelen ze zes spellen die betrekking hebben op het ingenieursvak; van het bouwen van een brug tot het verzamelen van data. Tanja Lendzion: “Studenten krijgen hierdoor een beter beeld van het werk dat wij doen én daarnaast maken ze kennis met onze organisatie.”

Lees ookHyperschaarste: tekort aan vast én flex

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer