Robert Walters: meer vacatures door aantrekken economie

0

In het tweede kwartaal was er een stijging van het aantal personeelsadvertenties van 11% jaar-op-jaar en 5% vergeleken met vorig kwartaal. Opvallend is dat er steeds meer vacatures ontstaan omdat organisaties uitbreiden, waar in voorgaande kwartalen met name sprake was van vervanging van personeel binnen bestaande functies.

Dat blijkt uit de meest recente Robert Walters European Job Index.

Vacatures accounting en finance
Bij accounting en finance is er veel vraag naar professionals. In deze sector steeg het aantal vacatures met 25% jaar-op-jaar en met 7% sinds Q1, met name door een grote vraag naar kandidaten in business control op middenkader- en seniorniveau. Daarnaast is er vanwege de doorstroom van talent een grote behoefte aan kandidaten met een postdoctorale opleiding.

Secretariële en ondersteunende functies
De continue groei bij accounting en finance wordt volgens Robert Walters deels aangewakkerd door toegenomen investeringen in shared service centres in Nederland. In aansluiting op deze trend wijst het aantal advertenties voor secretariële en ondersteunende functies, dat jaar-op-jaar met 34% en vergeleken met vorig kwartaal met 13% steeg, er duidelijk op dat bedrijven de vruchten plukken van de economische groei en hun ondersteunende afdelingen versterken.
Rob Vermaak, managing director van Robert Walters Benelux: ‘We zien dat een toenemend aantal bedrijven actief kiest voor uitbreiding van hun personeel, wat een directe reactie is op de aantrekkende economie. Uit onze bevindingen blijkt dat er een grote vraag is naar talent in alle sectoren en op alle niveaus. We zien ook dat er een toenemende vraag is naar interim-medewerkers, omdat bedrijven specifieke vaardigheden willen inzetten op projecten.’

Opschalen bedrijven
De economische groei is ook zichtbaar in de maakindustrie. In de productiesector waren er 23% meer personeelsadvertenties jaar-op-jaar en was er dit kwartaal een stijging van 12%. Het aantal vacatures binnen supply chain en logistiek nam eveneens sterk toe en steeg met 47% jaar-op-jaar en met 25% dit kwartaal, een trend die toe te schrijven is aan de groeiende internationale export.

Rob Vermaak: ‘Zoals verwacht is het vertrouwen van bedrijven en kandidaten verder toegenomen, maar de toename in vacatures vanwege het opschalen van organisaties is een duidelijke verandering ten opzichte van eerdere maanden. We  verwachten dat deze positieve trend in het laatste kwartaal zal doorzetten en dat de vacaturevolumes hoog zullen blijven.’

Bron: Robert Walters


Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer