Sociaal plan voor payrollmedewerkers CapitalP

0

Er is een sociaal plan voor de ambtenaren die bij AgentschapNL op payrollbasis in dienst zijn en hun baan dreigen te verliezen.

De vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond zijn daarover afgelopen weekend met payrollorganisatie CapitalP, onderdeel van USG People, tot overeenstemming gekomen.

Eerder dit jaar werd bekend dat er 243 banen zullen verdwijnen bij AgentschapNL. Hierdoor zullen ook tientallen payrollkrachten hun baan verliezen. De vakbonden wilden dat deze payrollkrachten op dezelfde manier behandeld zouden worden als hun collega’s in vaste dienst. Daarom hebben de payrollkrachten volgens de vakbonden ook recht op een sociaal plan. CapitalP en AgentschapNL wezen echter steeds naar elkaar als het ging om de verantwoordelijkheid voor het sociaal plan. Vorige week stelden de vakbonden CapitalP en AgentschapNL een ultimatum. Als er vóór zondag geen sociaal plan zou komen, zouden de ambtenaren maandag het werk neerleggen. Dit zou dan de eerste keer zijn dat er door payrollkrachten gestaakt zou worden, voor gelijke behandeling.

Als gevolg van het ultimatum kwam CapitalP met een bod. De vakbonden hebben dat vanmorgen aan hun leden voorgelegd en deze hebben het bod geaccepteerd. Hierdoor is er nu een sociaal plan en zijn de stakingen van de baan.

De vakbonden hadden liever gezien dat AgentschapNL de verantwoordelijkheid had genomen voor het sociaal plan, zo vertelt Mariette Patijn, bestuurder FNV Bondgenoten. Maar omdat CapitalP officieel de werkgever is, moest met deze partij het sociaal plan worden afgesproken. 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer