Start People doet mee aan Week van de Alfabetisering

0

Uitzender Start People doet in september mee met de Week van de Alfabetisering. Het bedrijf vindt het vanzelfsprekend dat juist zij zich hiervoor inzetten.

“Het is voor Start People niet meer dan logisch om zich in te zetten voor de strijd tegen analfabetisme, want het bedrijf heeft een lange historie op sociaal-maatschappelijk gebied.” De landelijke Week van de Alfabetisering wordt gehouden van 5 tot en met 11 september.

Jeugdwerkloosheid terugdringen
Start People – toen nog Start Uitzendbureau – is in 1977 ontstaan als een initiatief van overheid, vakbonden en werkgevers om de grote werkloosheid onder met name de jeugd terug te dringen.

Analfabetisme
Op 9 september neemt Sonja Douwes Dekker, algemeen directeur van Start People, en Sjoerd Sijsma, directeur HR, in Almere plaats in de speciale bus die door Nederland rijdt om aandacht te vragen voor analfabetisme en laaggeletterdheid, en voor wat het uitzendbureau daar voor doet. De bus arriveert om circa 17.00 uur bij de vestiging van Start People aan de Hoekmanstraat 3 in Almere. Daar vertellen beide directeuren wat de aanpak van Start People is.

Herkennen en helpen
Eén van de manieren waarop Start People daaraan wil bijdragen, is het herkennen van laaggeletterdheid of analfabetisme. De intercedenten van Start People zullen daarvoor een speciale training volgen. Als iemand kampt met deze problematiek, dan kan de intercedent in kwestie de kandidaat doorverwijzen naar een instantie die gespecialiseerd is in hulp bij laaggeletterdheid. Het persbericht van Start People geeft niet aan welk

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer