Stijging werkloosheid grootst in Noord-Brabant

0

De werkloosheid in Nederland liep in 2009 op van 3,9 procent tot 4,8 procent. In de provincie Noord-Brabant was de stijging het grootst.

In deze provincie steeg de werkloosheid van 3,4 procent naar 4,8 procent. Dit blijkt cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend heeft gemaakt.

In 2009 was de werkloosheid in alle provincies hoger dan een jaar eerder. De toename van het aantal werklozen was het kleinst in Zeeland. Dit is ook de provincie waar het werkloosheidspercentage in 2009 het laagst was, namelijk 3,8 procent.

Jeugdwerkloosheid

De werkloosheid onder jongeren is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp. Er worden allerlei initiatieven genomen om de jeugdwerkloosheid in ons land tegen te gaan, zoals het jeugdconvenant voor extra banen in de uitzendbranche. Volgens het CBS steeg de jeugdwerkloosheid van 8,7 procent in 2008 tot 11,2 procent in 2009. Noord-Nederland had met 14,4 procent de hoogste jeugdwerkloosheid. In het Zuiden was dat 12,4 procent. Daar was echter de stijging ten opzichte van 2008 het grootst. 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer