Talentenvertaler SZW uitgebreid

0

De Talentenvertaler, een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om mensen uit te dagen anders te kijken naar hun mogelijkheden voor werk, is sinds gisteren uitgebreid met nieuwe functies.

De resultaten uit de Talentenvertaler kunnen nu ook opgeslagen worden in een Talentenkaart die uitgeprint kan worden. Ook zijn meer talenten aan het systeem toegevoegd, zodat meer passende beroepensuggesties gedaan kunnen worden met links naar treffers in de vacature-databank van het UWV.

Uit een peiling onder 565 gebruikers van de Talentenvertaler, die te vinden is op www.ikkan.nl/talentenvertaler blijkt dat 20 procent van de gebruikers vindt met behulp van het instrument beter te kunnen bepalen welke baan bij hem of haar pas. 11 procent heeft ook daadwerkelijk actie ondernomen naar aanleiding van het gebruik van de Talentenvertaler in de vorm van een sollicitatie of inschrijving bij instanties.

De Talentenvertaler is onderdeel van de campagne ‘ikkan’ van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die loopt sinds oktober 2008.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer