Tienduizenden vacatures op banenmarkt

0

Het economisch herstel klinkt ook door op de landelijke banenmarkt die donderdag op honderd plaatsen in het land wordt gehouden.

Er worden 50.000 vacatures aangeboden, 20 procent meer dan tijdens de editie van vorig jaar, zo heeft UWV Werkbedrijf, dat de dag samen met gemeenten organiseert, laten weten.

UWV verwacht in totaal 100.000 bezoekers en tweeduizend standhouders. Directeur André Timmermans roept werkzoekenden nadrukkelijk op langs te komen bij een van de vele markten. "In elke grote gemeente in Nederland is op 7 oktober een banenmarkt en zoeken bedrijven personeel."

De markt is van 14.00 tot 20.00 uur. Overal in het land kunnen bezoekers deelnemen aan workshops en informatiebijeenkomsten, waar ze bijvoorbeeld kunnen leren hoe ze een goed cv opstellen of hoe zij bij het zoeken naar werk gebruik kunnen maken van de sociale media.

In Rotterdam is een  "omgekeerde" banenmarkt. Daar bemensen niet de bedrijven, maar werkzoekenden de stands en bestaat het publiek uit werkgevers op zoek naar personeel.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer