Top 10 moeilijkst vervulbare vacatures

0

Er is nog altijd sprake van een mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. HR-professionals ervaren met name moeite in het vervullen van specifieke functies in ICT, verkoop, techniek en productie. Die functies staan hoog in de top-10 moeilijk vervulbare vacatures.

Dit blijkt uit ‘HR Trends 2016-2017’, een onafhankelijk en representatief onderzoek van HR- en salarisdienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder ruim 1.000 Nederlandse HR-professionals.

HR problemen met werven

Ruim één derde (36%) van de HR-professionals ervaart momenteel problemen bij het werven van personeel. Dat is fors hoger dan vorig jaar (23%). Over het algemeen kost het met name moeite om ervaren professionals te werven. Alleen Productie & Operations en Inkoop & Logistiek hebben moeite om geschikte starters te vinden. Qua opleidingsniveau is er de meeste vraag naar MBO’ers en HBO’ers.

ICT’ers in financiële sector

Met name bedrijven in de financiële sector hebben moeite om vacatures gericht op ICT’ers te vervullen. ‘De recente reorganisaties binnen de financiële sector schrikken mogelijk toekomstige werknemers af’, legt Hans van der Spek, manager kenniscentrum HCM bij Berenschot, uit.

De Top 10 moeilijkst vervulbare vacatures:

  1. Technici en onderhoudsmedewerkers in de industrie (65%)
  2. ICT’ers bij Financiële Instellingen (62%)
  3. ICT’ers in de Groot- en Detailhandel (57%)
  4. Technici en onderhoudsmedewerkers bij overige dienstverlening (47%)
  5. Verkoopmedewerkers in advisering, onderzoek en overige specialistische dienstverlening (47%)
  6. Technici en onderhoudsmedewerkers in vervoer en opslag (46%)
  7. Productie / Operations medewerkers in vervoer en opslag (46%)
  8. Verkoopmedewerkers in de Groot- en Detailhandel (43%)
  9. ICT’ers in vervoer en opslag (42%)
  10. ICT’ers bij overige dienstverlening (40%)

Bron: ADP Nederland/ Berenschot Groep
Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer