UWV en Manpower binden krachten

0

UWV en uitzendorganisatie Manpower zijn onlangs een samenwerking gestart. Het doel van deze samenwerking is om jaarlijks 1200 werkzoekenden te helpen met het vinden van een baan.

Het gaat hierbij om kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. De kandidaten komen uit de groep werkzoekenden van 55 jaar en ouder en mensen die langer dan 3 maanden werkloos zijn.

UWV doet de eerste selectie op basis van profielen zoals deze door Manpower zijn samengesteld. Manpower neemt daarna het proces over en bemiddelt de kandidaten voor een nieuwe baan.

André Timmermans, directeur van de divisie WERKbedrijf van UWV: ‘UWV doet er alles aan om voor werkgevers geschikte en gemotiveerde kandidaten te selecteren. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking met Manpower ertoe bijdraagt dat werkzoekenden en vooral diegenen die moeilijk aan de slag komen, een plek op de arbeidsmarkt vinden. Andere uitzendorganisaties zullen het voorbeeld van Manpower ongetwijfeld volgen.’

Bron: UWV

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer