UWV: flinke groei in vacatures bouw

0

De vraag naar werknemers in de bouwsector stijgt dit jaar verder. De grootste oorzaak is de aantrekkende economie, waardoor de huizenmarkt in de lift zit en er meer woningen bij moeten komen.

Ook voor de verduurzaming van de economie heeft de sector behoefte aan meer werkkrachten, meldt uitkeringsinstantie UWV. Daarbij gaat het vooral om installateurs.

Vacatures in de bouw

Het aantal bouwvacatures stijgt door tot 48.000 aan het einde van dit jaar. Dat is een stijging van 45% ten opzichte van twee jaar eerder. In vergelijking met 2013, toen de sector door de financiële crisis zijn dieptepunt had bereikt, gaat het zelfs om meer dan een verdubbeling.

Personeelstekorten

Bouwondernemingen kampen inmiddels met personeelstekorten op alle niveaus. Zo zijn er volgens UWV niet alleen te weinig vaklieden, zoals dakdekkers of betonwerkers, maar vinden werkgevers ook moeilijker hoger opgeleide werknemers als ontwerpers en projectleiders. Ook voor de komende jaren voorspelt de instantie problemen bij het vinden van personeel.

Bron: ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer