Vraag personeel distributie gestegen met 80%

0

De vraag naar medewerkers voor distributiecentra steeg de afgelopen twee jaar met ruim 80%. In Noord-Brabant is de vraag naar medewerkers in distributiecentra het grootst.

Dat blijkt uit cijfers van Indeed, dat het aantal vacatures voor functies in de distributiesector in de periode van maart 2016 tot maart 2018 onder de loep nam.

Meer vacatures dan werkzoekenden

Opvallend is dat in dezelfde periode het aantal kliks op dergelijke vacatures maar met 6% gestegen is; er worden dus veel meer vacatures geplaatst dan dat werkzoekenden geïnteresseerd zijn in de betreffende functies.

Distributiesector blijft groeien

Sander Poos, managing director van Indeed Benelux: “Naar verwachting blijft de distributiesector de komende jaren groeien. Het aantal webshops, en hiermee de hoeveelheid aankopen, is stijgende. Dit zie je met name terug in de regio West-Brabant, al jarenlang met stip de logistieke hotspot in ons land. Door de gunstige vestigingsomstandigheden in Nederland zijn daarnaast veel bedrijven actief aan de Nederlands-Belgische grens.”

Meeste vacatures in Noord-Brabant

Nederland is, logistiek gezien, gunstig gelegen met een kwalitatief goede infrastructuur. Daarbij is Nederland ten opzichte van België een goede keuze als het gaat om loonkosten en wetgeving rondom nachtwerk. Van alle Nederlandse provincies is er in Noord-Brabant de meeste vraag naar medewerkers in distributiecentra, zo blijkt uit de data van Indeed. Ruim een kwart van alle vacatures in deze provincie is dit jaar afkomstig uit deze sector. Na Noord-Brabant is er veel vraag voor medewerkers in deze sector in Zuid-Holland (18%) en Gelderland (14%).

Behoefte aan magazijnmedewerkers

Binnen de distributiesector blijken bedrijven vooral op zoek te zijn naar magazijnmedewerkers (35%). Ook aan logistiek medewerkers (23%), orderpickers (13%), heftruckchauffeurs (11%) en bijrijders (4%) is veel behoefte. Poos: “Een deel van die medewerkers werkt ’s nachts. De reden hiervoor is dat webwinkels steeds snellere leveringen aanbieden. Om ervoor te zorgen dat consumenten een besteld product de volgende dag al in huis hebben, is er in de magazijnen van webwinkels en bezorgdiensten steeds meer behoefte aan personeel om bestellingen ’s nachts te verwerken.”

Bron: Indeed

Lees ook: Schreeuwend tekort aan personeel in logistiek en transport

 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer