UWV: mensen wisselen vaker van baan

1

Werknemers in Nederland wisselden de afgelopen tien jaar steeds vaker van baan, constateert uitkeringsinstantie UWV. Zo wisselde begin 2013 nog 2,8% van het personeel in een kwartaal van werkgever, in het derde kwartaal van vorig jaar verdubbelde dit bijna tot 5,3%.

Dat werknemers vaker overstappen hangt samen met de krapte op de arbeidsmarkt, waardoor ze soms een beter salaris kunnen krijgen. Ook wisselen werknemers onder andere van baan uit onvrede over de arbeidsomstandigheden of door een gebrek aan flexibele werktijden.

Overigens wisselden werknemers begin 2020, toen de coronacrisis uitbrak, minder vaak van werkgever. Dat had te maken met onzekerheid over de toekomst en minder kansen op de arbeidsmarkt. “Maar toen de arbeidsmarkt zich herstelde van de pandemie, nam het percentage mensen dat van werkgever veranderde structureel toe”, aldus het UWV.

Bron: ANP

Lees ook: Meest gevraagde beroepen in 2023

Flexmarkt digimagazine Opleidingen

Op de krappe arbeidsmarkt is opleiden dé grote uitdaging. Maar (om)scholing van kandidaten en medewerkers mag dan onmisbaar worden, het is heel iets anders dan werkgeven, recruiten of bemiddelen. Hoe doe je dat als flexbedrijf? Dit Flexmarkt digimagazine met als thema Opleidingen biedt lessen uit de praktijk.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Wel benieuwd naar de populatie langdurig werklozen van nu en 10 jaar geleden. Het onbenutte arbeidspotentieel is namelijk niet kleiner geworden in die 10 jaar tijd. Daar zitten ook mensen met een vlekje bij, die ongekende en ongeziene talenten hebben maar door de overheid en het uitzendwezen altijd afgeschreven en afgewezen worden.

Reageer