Veel vraag naar parttimers binnen finance

0

Het aantal vacatures voor financieel specialisten steeg in het eerste kwartaal van 2016 met 11% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Opvallend is de grote vraag naar parttimers en professionals die een tweede stap willen nemen.

Dat blijkt uit de cijfers van Yacht dat de arbeidsmarkt voor professionals monitort. Volgens Yacht zijn in het eerste kwartaal van 2016 in totaal 43.200 vacatures voor finance professionals geplaatst.

Parttime functies
Voor het eerst groeit de vraag naar parttime functies binnen het vakgebied. Er zijn 110% meer vacatures dan in het eerste kwartaal van 2015. De vraag naar tijdelijke en interim functies stijgt met 31% en de vraag naar vast finance personeel met 20%. Vooral binnen de functies Assistent controller, Financieel administratief medewerker (HBO+) en zelfs voor Assistent accountants is het mogelijk parttime te werken. De vraag van de werkgever ligt tussen 28 tot 32 uur.

Vraag naar accountants stabiliseert
Vorig jaar had de vraag naar accountants een enorme impact op de groeicijfers. De vraag naar accountants groeide per kwartaal tussen de 35% en 93%. Inmiddels is de vraag naar accountants gestabiliseerd met een groei van 7%.

Assistent controller
Met een stijging van 123% is de Assistent controller op dit moment de meest populaire functie binnen Finance. Begin vorig jaar waren er 670 vacatures voor financials met een HBO+ opleiding en gemiddeld 2-5 jaar werkervaring. Momenteel zijn dit ruim 1490 vacatures. ‘Doordat er meer vraag is naar dit profiel, zie je dat de markt reageert en het gemiddelde salaris voor deze functies fors stijgt met 17%’, zegt Ansco Dokkum, Directeur Yacht Finance.

2e stap voor financials
Dit is het moment voor de financial om een tweede stap te maken, aldus Dokkum. In de randstad hebben financials de meeste kansen op een nieuwe baan. De vraag naar financials neemt nu ook procentueel toe in Flevoland en Noord-Brabant.


Bron: Yacht


Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer