Voordeel werkgever voor kleine banen blijft

1

Werkgevers hoeven ook volgend jaar geen premies te betalen voor werknemers tot 23 jaar die een baan hebben waarmee ze minder verdienen dan pakweg de helft van het minimumloon.

Het demissionaire kabinet heeft vrijdag besloten deze speciale regeling voor kleine banen in 2011 voort te zetten. Voor deze banen hoeft ook geen inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet te worden betaald.

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) had voorgesteld de regeling voort te zetten, omdat uit een onderzoek is gebleken dat er een positief effect was op de werkgelegenheid in sectoren waar veel jongeren kleine banen hebben. Werkgevers zijn minder geld kwijt aan loonkosten, wat een stimulans is om jonge mensen aan te nemen.

Werkgeversorganisatie MKB-Nederland is tevreden over het besluit. "Werkgevers zullen hiermee sneller jongeren in dienst nemen", aldus de organisatie.

Het is de bedoeling dat het toekomstige kabinet in het voorjaar van 2011 een definitief besluit neemt over de regeling.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

Reageer