VPO komt met eigen Marktmonitor

0

De payroll-branche is het afgelopen jaar met ruim zes procent gegroeid. Dat cijfer is afkomstig uit de eerste VPO-Marktmonitor, die de ontwikkeling van omzet en uren van de Nederlandse payroll-ondernemingen meet.

De aan de ABU gelieerde Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) heeft de Marktmonitor speciaal in het leven geroepen om de payroll-markt in kaart te brengen. Aan dergelijke actuele cijfers ontbrak het tot voor kort. Vanaf dit jaar zal de VPO periodiek haar Marktmonitor uitbrengen, die overigens enkel de payroll-activiteiten onder de VPO-CAO monitort. Het is de bedoeling dat er, in lijn met de ABU Marktmonitor, op termijn ook cijfers bekend worden gemaakt van payrolling in diverse sectoren. VPO-leden kunnen de marktmonitor als benchmark gebruiken.

VPO-voorzitter Jeu Claes voorziet dat ook dit jaar de omzet fors zal stijgen, aangezien de trend tot flexibilisering en het uitbesteden van personeelsmanagement in de vorm van payrolling verder doorzet.

Claes: ‘De payroll-branche groeit ook in crisistijd gestaag door. Er is duidelijk een structurele ontwikkeling gaande, waarbij bedrijven een strategische keuze maken om personeelsmanagement steeds meer te flexibiliseren en uit te besteden. Organisaties zoeken naar kostenreducerende maatregelen en zijn wars van administratieve rompslomp. Daarnaast heroriënteren zij zich op hun kernactiviteiten, waar ze al hun energie in willen steken.’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer