Vraag naar technici flink in de lift

0

In het eerste kwartaal is de vraag naar hoogopgeleide technici met 13% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dit blijkt uit de analyse Trends en ontwikkelingen op de technische arbeidsmarkt over het eerste kwartaal van 2014 van Yacht.

Inhaalslag investeringen
In de regio’s Amsterdam en Rotterdam steeg de vraag naar technici zelfs met respectievelijk 37% en 26% ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Dit is het gevolg van fors hogere investeringen door bedrijven in onderhoudsprogramma’s. De laatste jaren zijn deze investeringen achtergebleven. Nu wordt er een inhaalslag gemaakt, met als gevolg een forse stijging in vacatures voor engineers en projectleiders.

Minder vacatures Eindhoven
De regio Eindhoven vormt een uitzondering, want hier daalde het aantal vacatures met 7%. Deze daling is te verklaren door een heroriëntatie op ontwikkelprogramma’s bij enkele grote spelers in deze regio waardoor er minder behoefte is aan ontwikkeling- en innovatiecapaciteit.

Engineers en technisch projectleiders
De nadruk in de vacatureontwikkeling binnen het vakgebied techniek ligt op dit moment op realisatie en minder ontwikkeling en innovatie. De totale vraag naar designers stabiliseert op hetzelfde hoge niveau als een jaar geleden, terwijl de vacatures voor engineers en technisch projectleiders verder gestegen zijn met respectievelijk 12% en 19%. Engineers met een werktuigbouwopleiding zijn dus zeer gewild.

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer