Werkgelegenheid eurozone gekrompen

0

De werkgelegenheid in de eurozone is in het vierde kwartaal van vorig jaar met 0,2 procent afgenomen in vergelijking met het voorgaande kwartaal.

Dat maakte het Europees statistiekbureau Eurostat donderdag bekend.

In de bouw nam de werkgelegenheid in het afgelopen kwartaal het sterkst af, met 1,5 procent. In de vastgoedsector vond de sterkste groei plaats met 2,2 procent. Volgens Eurostat hadden in het vierde kwartaal 146,4 miljoen mensen in de eurozone een baan.

Over heel 2011 steeg de werkgelegenheid in de 17 eurolanden met 0,2 procent. In 2010 was nog sprake van een krimp met 0,5 procent.

In de gehele Europese Unie was in het vierde kwartaal een afname van de werkgelegenheid te zien van 0,1 procent. In heel 2011 steeg de werkgelegenheid in de EU met 0,3 procent. In de 27 EU-landen hadden in het afgelopen kwartaal 223 miljoen mensen een baan.

Eurostat maakte verder bekend dat de arbeidskosten per uur in de eurozone in 2011 met 2,8 procent zijn gestegen. In 2010 was dit nog een stijging van 1,5 procent.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer