Werkzoekenden nemen bus langs kassen

0

Werkzoekenden uit Rotterdam, Den Haag, Delft en de gemeente Westland trekken met speciale bussen langs de kassen in het Westlandse tuinbouwgebied om werk te zoeken. Dat maakte de gemeente Westland donderdag bekend.

Hiermee reageert de gemeente op de oproep van VVD-minister Henk Kamp van Sociale Zaken om werklozen een kans te geven in de tuinbouw. De twee Westlandse uitzendbureaus Tido Vesta en EG Personeelsdiensten beginnen samen met Werkplein Westland een project waarbij werkzoekenden de kans krijgen op werk in de glastuinbouw. Het zou gaan om honderden vacatures.

De werklozen stappen maandag 26 maart in de bussen na een voorlichtingsbijeenkomst voor werkzoekenden op maandag 19 maart . Het Werkplein Westland koppelt vervolgens samen met de uitzendbureaus de werklozen aan een vacature.

In de bussen zitten ook bestuurders uit de verschillende gemeenten. Zij willen met eigen ogen zien hoe de werklozen aan een baan worden geholpen. "Ik ga mee omdat ik me verbonden voel met het project en samen met de werkzoekenden dit wil ervaren’’, zegt de Rotterdamse PvdA-wethouder Marco Florijn van Sociale Zaken.

Vanuit Rotterdam gaan zes bussen met 400 werkzoekenden richting het kassengebied voor de voorlichtingsbijeenkomst. Wie niet op de oproep reageert, heeft grote kans gekort te worden op zijn of haar uitkering. Het is de bedoeling dat uit deze groep in eerste instantie 150 mensen aan het werk worden gezet.

Florijn verwacht dat de komende maanden steeds meer mensen in het Westland aan het werk kunnen worden geholpen: "Als de machine eenmaal op gang is, kun je straks grotere aantallen aan het werk gaan zetten. Dat moet je niet in een keer willen doen, want dan weet je zeker dat het misgaat.’’

Lees ook:
– Kamp: Urgentie bij aanpak werkloosheid
Kamp gaat werklozen achter de vodden zitten
Kamp: Meer werklozen naar tuinbouw

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer