Werkloosheid daalt verder

0

Voor de zesde maand op rij is de werkloosheid gedaald. In augustus waren 386.000 mensen werkloos.

Gecorrigeerd voor seizoensinvloeden kwam het aantal uit op 414.000. Dat zijn er twaalfduizend minder dan in juli, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag presenteerde.

De voor seizoensinvloeden gecorrigeerde werkloosheid daalt sinds maart met gemiddeld 6000 mensen per maand. In het halve jaar dat daaraan vooraf ging, steeg de werkloosheid nog met gemiddeld ruim 9000 per maand.

Toch lag het aantal werklozen afgelopen maand hoger dan een jaar geleden. In augustus waren er 16.000 werklozen meer dan dezelfde maand in 2009.

Dit beeld komt ook naar voren in nieuwe cijfers van uitkeringsinstantie UWV, die werklozen terug helpt op de arbeidsmarkt. In augustus zag het UWV het aantal mensen zonder baan dat op zoek was naar werk met 2000 afnemen tot 492.000 ten opzichte van een maand eerder.

Het aantal werklozen dat een WW-uitkering heeft, daalde afgelopen augustus vergeleken met een maand daarvoor met 4000 tot 281.000. Het aantal nieuwe WW-uitkeringen steeg in een maand tijd met ruim 4 procent tot 31.000.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer