Werkloosheid verder toegenomen

0

Het aantal werklozen is in september met 17.000 opgelopen tot 438.000, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag gemeld.

Dat betekent dat 5,6 procent van de beroepsbevolking zonder werk zit.

Het aantal werklozen is in september voor de derde maand op rij toegenomen. Gemiddeld steeg de werkloosheid in het afgelopen kwartaal met zo’n 15.000 per maand. Uit cijfers van het UWV blijkt dat het aantal werkzoekenden vrijwel gelijk is gebleven. Het aantal WW-uitkeringen daalde, een trend die zich volgens het CBS vaak voordoet in september.

Het aantal werklozen is in september bij mannen en vrouwen ongeveer even sterk toegenomen. Voor de tweede maand op rij vertoonde het aantal werkzoekenden tot 25 jaar een stijging. Het aantal jonge werkzoekenden ligt nog wel 10 procent onder het niveau van een jaar geleden. Bij technische beroepen is al vrijwel het hele jaar sprake van een daling van het aantal werkzoekenden.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer