Yacht: flinke stijging juridische vacatures

0

Het aantal juridische vacatures is in het tweede kwartaal met meer dan 40% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Voornamelijk de overheid, zakelijke dienstverlening en intermediairs zijn op zoek naar juristen.

Dit blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen op de Legal arbeidsmarkt over het tweede kwartaal van 2015’ van Yacht.

Joost Duffhues, commercieel manager bij Yacht Legal: ‘Wij zien dat de toenemende vraag naar juristen zich verder doorzet in het tweede kwartaal van 2015. Vooral in de maand juni is er met 70% een forse groei van het aantal juridische vacatures te zien.’

Vacatures advocaten
Het aantal vacatures in de advocatuur is in het tweede kwartaal van 2015 opnieuw flink gestegen, met 57%. Joost Duffhues: ‘De flexibele schil doet zijn intrede in zowel de advocatuur als bij de accountantskantoren. Bedrijven maken steeds vaker gebruik van interim-juristen voor extra slagkracht en om fluctuaties in de bedrijfsvoering op te vangen.’

Vacatures notariaat
Het economisch herstel zorgt opnieuw voor veel vacatures in het notariaat. Het aantal vacatures in het notariaat stijgt in het tweede kwartaal met maar liefst 140%.

Vacatures bedrijfsjuristen
Opnieuw is er sprake van een duidelijke stijging van het aantal vacatures voor bedrijfsjuristen. Voor hen waren de kansen op de arbeidsmarkt in 2014 niet bijzonder groot. ‘Juristen op het gebied van arbeidsrecht, contractenrecht en inkoop- en  aanbestedingsrecht worden weer vaker gezocht. Het aantal vacatures voor bedrijfsjuristen stijgt met meer dan 115% in het tweede kwartaal,’ aldus Duffhues.

Balans werk en privé
Uit onderzoek naar de arbeidsmotivatie onder juristen blijkt dat juristen op zoek zijn naar werkgevers die een goed betaalde baan met flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken bieden. Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk voor de doelgroep. De meerderheid van de juristen wil wel graag fulltime werkzaam zijn.


Bron: Yacht


Lees ook: Kwart meer juridische vacatures in 2014

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer