3,3 miljoen euro boetes en naheffing uitzendbranche

0

In de strijd tegen malafide praktijken in de uitzendbranche is sinds halverwege 2012 voor 3,3 miljoen euro aan boetes en naheffingen opgelegd.

Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekendgemaakt. Dit is het resultaat van gezamenlijke controles van de Inspectie SZW, de Belastingdienst en UWV.

Om malafide uitzendbureaus tegen te gaan is vorig jaar een interventieteam Aanpak Malafide Uitzendbureaus (AMU) door de Inspectie SZW in het leven geroepen. Bij het onderzoek van dit interventieteam wordt de hele keten in de uitzendbranche onder de loep genomen; van uitzendbureau tot inlener.

Sinds de start halverwege 2012 heeft het interventieteam AMU 55 bestuursrechtelijke onderzoeken gestart. Hierbij zijn ten minste 84 uitzendbureaus en 174 inleners betrokken. In 17 onderzoeken zijn al overtredingen vastgesteld en worden boeterapporten opgemaakt voor illegale tewerkstelling en onderbetaling. Andere onderzoeken lopen nog. Gezien de complexiteit van de zaken nemen de onderzoeken veel tijd in beslag.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer