Weekaanlevering loongegevens uitzendbureaus vervalt per 2014

0

Door een verandering in de uitvoeringsregels van UWV wordt het registreren van (loon)gegevens per week overbodig. Hierdoor vervalt per 1 januari 2014 de weekaanlevering voor de uitzendbranche.

Het vervallen van de weekaanlevering heeft gevolgen voor het invullen van een aantal rubrieken in de aangifte loonheffingen per 1 januari 2014: de inkomstenperiode, de datum aanvang en de datum einde inkomstenverhouding. Over het invullen van de datum aanvang en einde inkomstenverhouding zijn afspraken gemaakt met de uitzendbranche. Werkgevers kunnen de brancheorganisatie of softwareleverancier om meer informatie hierover vragen. De Belastingdienst stuurt, zodra de afspraken over het invullen van de inkomstenperiode bekend zijn, een bericht.

Werkgevers kunnen weekaanleveringen (en correcties daarop) over 2013 blijven doen tot 1 februari 2014. Daarna verwerkt UWV geen weekaanleveringen meer.

Bron: De Belastingdienst

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer