‘Het is hier heel hard werken, studeren en feesten’

0

Redmore-CEO Edwin van den Elst weet dat zijn bedrijf het moet hebben van aanstekelijk werkgeverschap. Dat gaat verder dan een vast contract voor iedereen die binnenkomt. “Wij zijn er om die jongens en meiden een hele gave eerste vijf jaar van hun carrière te geven.”

Met twee nieuwe groepen starters van detacheerder Talent&Pro is het volle bak in het hoofdkantoor van de Redmore Group. De beginnende consultants krijgen hier deze weken hun basisopleiding. Talent&Pro is een van de vijf labels die onder het overkoepelde merk Redmore vallen, zie kader. Alle vijf richten ze zich vanuit hun eigen specialisme op financiële dienstverlening aan bedrijfsleven en overheid.

‘Skip the comfort. Enter the zone.’ Zo opent de site van Redmore. “Het is hier heel hard werken en heel hard studeren”, verklaart CEO Edwin van den Elst. “Jezelf ontwikkelen staat hier centraal. Het is een mindset. Studeren doe je naast de tijd bij je opdrachtgever. Je komt hier namelijk om in vijf jaar tijd tien jaar ervaring op te doen. Dus het is snoeihard werken. Maar daar staat tegenover dat we ook snoeihard feesten.” Zo zijn de mensen van Profource, consultants op het gebied van Finance en IT, net voor hun jubileum naar Lloret de Mar geweest, ‘inclusief poolparty en schuimfeesten’.

Ontwikkelen mensen

“Die combinatie van hard werken, studeren en feesten zit er al 24 jaar diep in”, zegt Van den Elst. Dat begon in 1999 met de oprichting van Talent&Pro, door een psycholoog en een socioloog. “Uitgangspunt van oprichters Maarten Timmerman en Cint Kortmann was dat de mens 100 procent centraal staat. Destijds was de pay-off ‘wij ontwikkelen mensen’, omdat dat het doel was waarvoor het bedrijf ooit is opgericht.” Nu zie je veel bedrijven die route kiezen omdat dat in een krappe arbeidsmarkt handig is, zegt Van den Elst. “Maar bij ons zit het in de genen.”

We moeten veel meer euro’s verbranden om de juiste kandidaat te vinden.

Identificeren met label

Van den Elst zegt ook te zien dat medewerkers op ski-trip ‘zich volledig identificeren met het label waarmee zij op pad zijn’. “Bij Talent&Pro gaan ze allemaal in rode jasjes en bij Profource in blauw-roze.” Maar de groep, met een gemiddelde leeftijd van 31 jaar, mengt ook. “Als je hierop vrijdagmiddag komt, gaat het los. Met grote regelmaat gaat het tot de late uurtjes door om daarna met een grote groep nog de stad in te gaan. Er is onderling echt kameraadschap.”

Edwin van den Elst

Van den Elst werd in 2018 CEO van Redmore, nadat hij eerst 14 jaar lang algemeen directeur van Talent&Pro was. Voor die tijd had hij een eigen bedrijf in executive search, ook in de financiële dienstverlening. Van 1998 tot 2007 werkte Van den Elst bij de Welten Groep als business-unit manager Personal Banking. Hij begon zijn carrière als hypotheekadviseur.

Iedereen een vast contract

Iedereen die binnenkomt krijgt een contract voor onbepaalde tijd. “Een jaar of zeven geleden zijn we die koers gaan varen.” In alle markten zegt hij het zzp’en te zien groeien. “We krijgen zo veel aanvragen dat we naast onze vaste mensen ook zzp’ers bemiddelen. De maatschappelijk trend is meer flexibiliteit. Het mooie van Redmore is dat wij dat sowieso bieden – als je kiest voor detachering via Talent&Pro of Profource weet je dat je veel verschillende dingen kunt doen: een half jaar bij ABN Amro, een jaartje bij APG. Terwijl je wel het voordeel hebt van een leuke omgeving waar je onderdeel van bent.”
Hij heeft een sterke voorkeur voor een vast contract boven zzp’en. “Omdat ik mensen bij de club wil.” De kern is toch wel echt ‘het ontwikkelen van eigen mensen’. “Wij zijn er om die jongens en meiden een hele gave eerste vijf jaar van hun carrière te geven. Dat is zo ver doorgevoerd dat de People Manager zeggenschap heeft over de volgende klus en niet de accountmanager.”

Klik hier om het hele artikel te lezen…

Dit is een bewerkte, ingekorte, versie van het artikel, geschreven door Ellen Nap, dat is gepubliceerd in de september-editie van Flexmarkt.

 

Met Flexmarkt pro heb je exclusief toegang tot:
✅ verdiepende en analyserende artikelen
✅ de verzuim- en transitietool
✅ handige voorbeelddocumenten, zoals de oproep – en vaststellingsovereenkomst
✅ antwoord op tientallen juridische flexvragen
✅ Flexmarkt magazine: het laatste nummer en archief
Waar nodig is deze informatie juridisch getoetst door onze arbeidsrechtadvocaten.

Abonneer je hier op Flexmarkt Pro 

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer