Aantal Amsterdamse bedrijven zet illegalen aan het werk

0

Bij controles van de Arbeidsinspectie en de politie vorige week onder 46 Amsterdamse bedrijven bleken negen ondernemers illegaal mensen aan het werk te hebben gezet.

Zij hadden in totaal dertien mensen in dienst die in Nederland niet mogen werken.

Het gaat om gerichte inspecties in de horeca en detailhandel. De Arbeidsinspectie vermoedt dat, naast de illegale arbeid, bij vier bedrijven sprake is van onderbetaling. Zij stelt daar onderzoek naar in. Verder bekijkt de inspectie of een Roemeen en een Bulgaar wel echt als zelfstandigen aan het werk waren. Als ze als werknemer aan de slag zijn, moet de werkgever een vergunning hebben.

De illegale werknemers komen uit India, China, Egypte, Bulgarije, Nepal, Pakistan en Eritrea. In één geval was sprake van een look-alike: een werknemer had het paspoort van iemand anders die uiterlijk gelijkenis met hem vertoont.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer