ABU brengt nieuwe Flexpocket uit

0

De ABU heeft gisteren de vernieuwde Flexpocket uitgebracht, een boekje vol met feiten en cijfers over alle flexvormen. Directe aanleiding is de nieuwe wetgeving en de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten.

Gisteren nam Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), het eerste exemplaar van de nieuwe Flexpocket in ontvangst uit handen van ABU-directeur Jurriën Koops. ‘Deze Flexpocket illustreert aan de hand van feiten en cijfers hoe de flexschil er in Nederland uitziet en toont vooral de diversiteit van flexibele arbeid. Omdat er hierover veel discussie is, is het goed dat we de getallen kennen’, aldus Mariëtte Hamer.

CAO voor Uitzendkrachten
Een belangrijke inhoudelijke reden voor de actualisatie van de Flexpocket is het verwerken van nieuwe regelgeving die voortvloeit uit de Wet werk en zekerheid en de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten. Beide hebben een grote invloed op de diverse flexvormen. Nieuw in deze uitgave is ook dat de resultaten van een breed scala aan onderzoeken naar flex zijn opgenomen. Onderzoeken die niet alleen door de ABU zijn geïnitieerd, maar onder meer ook door UWV en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Alle flexvarianten
In de Flexpocket zijn alle feiten en cijfers op een rij gezet voor nuluren- en oproepcontracten, payrollen, zzp, contracting, uitzendwerk en tijdelijke contracten. Bij iedere flexvariant wordt onder meer beschreven wat deze inhoudt, wat het aandeel is in de totale flexibiliteit, welke arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid erbij horen, waarom werkgevers en werknemers ervoor kiezen en wat de maatschappelijke waarde is van de flexvormen.

De Flexpocket is digitaal toegankelijk en in gedrukte vorm verkrijgbaar bij de ABU. Geïnteresseerden kunnen een papieren versie bestellen via e-mail: hardes@abu.nl.

Bron: ABU

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer