Loonstijging november 1,6 procent

0

Cao-partijen hebben in de maand november een gemiddelde loonstijging van 1,6 procent afgesproken. Dat is precies gelijk aan het gemiddelde van alle 2014-akkoorden.

Dat meldt werkgeversvereniging AWVN in haar maandelijkse bericht over het verloop van de cao-onderhandelingen. In de maand november werden 23 nieuwe akkoorden afgesloten. Daarmee komt het totaal aantal afgesloten akkoorden in 2014 op 309. In een ‘normaal’ jaar zijn dat er aan het einde van november ruim 350.

Uitblijven van loonafspraken
Bescheiden economische groei en een lage inflatie zijn de belangrijkste verklaringen voor het uitblijven van hogere loonafspraken.

Gemiddelde contractloonstijging
Het patroon dat in de dienstverlening aanmerkelijk bescheidener afspraken worden gemaakt dan in de industrie, zette in november door. Industrie-akkoorden kennen een gemiddelde contractloonstijging van 1,8 procent en diensten-cao’s een gemiddelde contractloonstijging van 1,5 procent.

Bron: AWVN

Lees ook: AWVN; lichte loonstijging, weinig cao’s afgesloten

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer