ABU wil één landelijke huisvestingsnorm

6

In vrijwel iedere gemeente gelden andere regels over de huisvesting van arbeidsmigranten. Omdat het aantal arbeidsmigranten stijgende is, wil de ABU één landelijke huisvestingsnorm.

Volgens de ABU zal het aantal arbeidsmigranten uit Oost-Europa de komende jaren bijna verdubbelen. In 2015 zullen er volgens de brancheorganisatie ruim 180.000 arbeidskrachten naar Nederland komen.

Adjunct-directeur van de ABU Jurriën Koops: “Grootschalig huisvesten is in en zal de komende jaren sterk groeien. De ABU roept gemeenten op daar lokaal op in te spelen en de handen in één te slaan met de uitzendbranche om straks 180.000 migranten van een bed te kunnen voorzien.” Wanneer er straks een uniforme juridische status is voor de huisvesting van arbeidsmigranten, weten gemeenten en uitzendbureaus precies waar ze aan toe zijn en kunnen de normen die de branche hanteert hier beter op worden afgesteld, aldus Koops.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

6 reacties

  1. Stichting Huisvesting op

    Een goede zaak! Nu is het veel te onduidelijk. tevens voeren sommige gemeenten een wanbeleid waardoor andere gemeenten weer overbelast worden.

  2. Ik wordt soms uitgenodigd om seminars bij te wonen van uitzendorganisatie die veel met buitenlandse uitzendkrachten werken. En die hebben allemaal een mooi verhaal. Maar ga eens onaangekondigd kijken bij hun huisvesting ik denk dat je toch zeer zou schrikken. Het blijft allemaal winstbejag. Kijk ook een op Niedzela wat de Polen daar van vinden. En natuurlijk zijn er ook mensen die een zooitje maken van hun huisvesting en zich misdragen. Maar de huisvesting is een zeer belangrijk onderdelen van goed zaken doen. Het zou beter zijn dat er bindende regels komen voor alle organisaties die te maken hebben met huisvestiging en deze zouden moet worden gecontroleerd worden door de desbetreffende gemeenten en brandweer. En niet door een commerci?le organisatie want dat is in het verleden al vaker fout gegaan.

  3. Voor wie nog nooit van SKIA heeft gehoord: kijk maar eens goed naar hun website en klik op register gecertificeerde ondernemingen: bijna de helft van de “gecertificeerde” bureaus heeft een verlopen certificeringsdatum. Hoezo goed geregeld?! Maar ook zeker geen goede reclame voor de bureaus op dit lijstje, je zal er maar tussen staan. En wat was er ook al weer bij SKIA en VIA aan de hand afgelopen voorjaar? Bestuursleden (directeuren van aangesloten uzb’s) die het niet zo nauw nemen met de eigen regels of zoiets. Werkelijk goed georganiseerd bij SKIA en VIA. Goed ook voor het imago van de branche dit soort clubs.

Reageer