Abvakabo: 4000 UWV’ers op straat

0

Vakbond Abvakabo FNV vreest dat door de bezuinigingen op uitkeringsinstantie UWV op z’n minst vierduizend mensen op straat komen te staan, wat neerkomt op ongeveer een vijfde van het personeelsbestand.

UWV-voorzitter Joop Linthorst zei eerder deze maand al dat de overheidsbezuinigingen flink ingrijpen in zijn organisatie. Hij voorziet dat het uitvoeringsbudget van het UWV in 2015 zo’n 600 miljoen euro lager ligt dan nu. Dat komt neer op een bezuiniging van 30 tot 40 procent. Linthorst is bang dat hierdoor de helft tot twee derde van de UWV-vestigingen moet sluiten.

De vakbond heeft alle bezuinigingsscenario’s tegen het licht gehouden. In het ergste geval, dus als het UWV het hele bezuinigingsbedrag op het personeel afwentelt, moeten er achtduizend tot negenduizend man vertrekken. ‘Waarschijnlijk kan er nog wel op andere posten bezuinigd worden, of wordt het bedrag lager’, aldus onderhandelaar Sander Wesdorp van Abvakabo.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer