Actief Werkt! neemt Prima Personeel over

0

Prima Personeel, gespecialiseerd in het uitzenden van vakmensen, wordt onderdeel van Actief Werkt! Met deze bundeling van krachten groeit Actief Werkt! naar een top-10 positie in de Nederlandse markt van uitzenders.

Dat heeft Actief Werkt! vandaag bekendgemaakt.

Prima Personeel

Prima Personeel is een landelijke uitzendgroep met acht 8 vestigingen in Groningen, Emmen, Leeuwarden, Hengelo, Heerhugowaard, Velsen-Noord, Schiedam en Bergen op Zoom.
Prima heeft al 20 jaar veel specialistische kennis en ervaring in het bemiddelen van vakmensen in de vakgebieden metaal, installatie, bouw, schilders, groen, infra (grond, weg en waterbouw) en marine & offshore.

Actief Werkt!

Het samengaan met Prima Personeel biedt Actief Werkt! uitbreiding naar nieuwe specialistische vakgebieden. Met deze bundeling van krachten groeit Actief Werkt! naar een top-10 positie in de Nederlandse markt van uitzenders. De uitzendorganisaties stellen samen dagelijks meer dan 7.000 flexkrachten en vakmensen aan het werk via 68 vestigingen en in-house locaties verspreid door Nederland.
Actief Werkt! is onderdeel van Actief Group, één van de grootste onafhankelijke uitzendbureaus in West-Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. In Nederland heeft Actief Werkt! een landelijk netwerk waarin het vooral bemiddelt in sectoren als facilitaire dienstverlening, productie, logistiek, transport en licht technische functies.
Waarin Actief Werkt! zich naar eigen zeggen onderscheidt is dat de uitzendorganisatie vestigingen opent ‘waar landelijke uitzenders vestigingen sluiten’. Dit om ‘dicht bij haar klanten en flexcollega’s te staan’.

Goede match

Volgens Ronald Kardol, directeur van Actief Werkt!, zijn Actief Werkt! en Prima Personeel een erg goede match. “Beide organisaties vertonen vele overeenkomsten in visie en cultuur. De kernwaarden sluiten goed bij elkaar aan. Beiden doen meer dan alleen bemiddeling. (…) Daarnaast geldt voor beide bedrijven het grote belang van lokale aanwezigheid en ondernemerschap. Hiermee maken we het verschil.”

Ruimer aanbod

Bastiaan Last, oprichter en eigenaar van Prima Personeel, is enthousiast over de samenwerking met Actief Werkt!: “We passen echt goed bij elkaar. Actief Werkt! en Prima Personeel delen de overtuiging dat uitzenden en bemiddelen mensenwerk is. Dat mensen het verschil maken. Beide bedrijven vullen elkaar goed aan in hun dienstverlening. Onze flexcollega’s en vakmensen krijgen hierdoor een veel ruimer aanbod aan beschikbare banen. Met de uitbreiding van het dienstenpakket en een groter landelijk vestigingennetwerk kunnen opdrachtgevers nog beter gefaciliteerd worden in hun personele behoeften.”

Goedkeuring overname

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet zich nog uitspreken over de overname. Dit proces zal naar verwachting eind deze maand worden afgerond. Partijen doen geen mededelingen over de overnamesom.

Bron: Actief Werkt!

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer