Wervingsapp helpt Okeedo aan nieuw personeel

0

Okeedo, detacheerder in de zorg, introduceert een wervingsapp die medewerkers in vijf stappen beloont voor het aandragen van nieuwe collega’s.

De tool, die de detacheerder samen met agap2 IT ontwikkelde, is op 8 januari gelanceerd op het InnovationLAB tijdens de vakbeurs Horecava.

De nieuwe app geeft afnemers de mogelijkheid om nieuwe mensen te werven via het netwerk van bestaande medewerkers. Zij kunnen tot maar liefst vijf keer beloond: als de medewerker een vacature deelt met een kandidaat, als de kandidaat die verwijzing bevestigt, als het tot een sollicitatiegesprek komt, als de proeftijd start en  als de kandidaat definitief wordt aangenomen. Voor elke stap krijgt de medewerker punten, die hij of zij via een persoonlijk dashboard kan bijhouden en bij een te bepalen aantal kan verzilveren.

Werven via eigen netwerken

Werven via eigen netwerken heeft vele voordelen volgens Wesley Buitenhuis, managing director van Okeedo. “Het werkt sneller, verbindt medewerkers met de organisatie en het slagingspercentage stijgt. Daarnaast gaat de kwaliteit van de kandidaten omhoog. Medewerkers kennen het bedrijf en het type persoon waarnaar de werkgever op zoek is en willen intern niet voor schut staan. Daar vindt dus al een voorselectie plaats.”

Recruitmentkosten omlaag

Bovendien gaan volgens Buitenhuis ook de recruitmentkosten omlaag. “Je betaalt je als werkgever blauw aan wervingskanalen, maar het effect is niet navenant. Anderzijds is het voor werkzoekenden erg ondoorzichtig om een weg te zoeken naar de juiste baan. Deze tool is voor zowel werkgevers, werknemers als werkzoekenden een uitkomst.”

Eigen werving en selectie

Okeedo zal de nieuwe app in eerste instantie voor eigen werving en selectie gebruiken, ten behoeve van opdrachtgevers in de zorg. Op termijn komt de tool ook beschikbaar voor andere bedrijven en organisaties.

Bron: Okeedo

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer