Adecco Group breidt activiteiten uit in China

0

De Adecco Group breidt haar activiteiten uit in China. ’s Werelds grootste dienstverlener gaat haar Chinese partner FESCO wegwijs maken in het flexwerken. In oktober reizen vier medewerkers van de Europese Adecco-familie af naar wereldstad Sjanghai. Een van hen is Joyce Bijl, vestigingsmanager Adecco Hospitality, Events & Promotions in Amsterdam.

Adecco begon in 2010 een joint venture met FESCO in Sjanghai, de grootste HR-dienstverlener in de Volksrepubliek. De samenwerking is begin 2011 officieel van start gegaan. De Chinese flexmarkt bevindt zich nog in de pioniersfase.
 
Met drie collega’s uit respectievelijk Duitsland, Frankrijk en Italië gaat Joyce Bijl (32) een jaar lang
werken bij FESCO in Sjanghai. FESCO Adecco verzorgt nu de werkgelegenheid voor ruim 100 duizend gecontracteerde medewerkers, actief voor een groot aantal opdrachtgevers in China. FESCO heeft ruim honderd vestigingen in China.

Voor Adecco is de joint venture een belangrijke stap op weg naar een stevige positie op de nieuwe
groeimarkten. Adecco heeft de ambitie om nu nog op de Chinese markt onbekende HR-concepten te
introduceren, waaronder verschillende outsourcing diensten.

‘Uitzenden bestaat er niet’
 “Voor China is de flexibilisering van arbeid een relatief nieuw fenomeen”, vertelt Joyce Bijl. ‘Uitzenden’ bestaat er bijvoorbeeld helemaal niet. Het is natuurlijk een geweldige uitdaging om in een nieuwe markt en voor mij nieuwe cultuur bij te gaan dragen aan de verdere ontwikkeling van HR-diensten.

Aan de samenstelling van de afvaardiging is een internationale selectieprocedure vooraf gegaan. Op dit moment worden de toekomstige ‘expats’ voorbereid op hun nieuwe uitdaging. Ze maken intensief kennis met de Chinese taal en cultuur en nemen deel aan trainingen die betrekking hebben op hun specifieke taken bij FESCO Adecco in Sjanghai.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer