Adecco overtreft verwachtingen

0

Het Zwitserse uitzendconcern Adecco heeft in het tweede kwartaal een nettowinst behaald van 97 miljoen euro op een omzet van 4,6 miljard euro. Dat heeft Adecco, ’s werelds grootste uitzendconcern, woensdag bekendgemaakt.

De resultaten waren boven de verwachtingen van analisten. In het tweede kwartaal van vorig jaar moest Adecco nog een verlies in de boeken zetten van 147 miljoen euro. "De marktomstandigheden zijn in het tweede kwartaal aanzienlijk verbeterd, dankzij een sterke groei in de belangrijkste markten van de groep, Frankrijk en de Verenigde Staten", aldus Adecco-topman Patrick de Maesenaire in een toelichting.

Volgens het concern zijn er geen tekenen dat de vraag naar personeel afneemt. Door het wereldwijde economische herstel nemen grote industriële ondernemingen juist meer tijdelijk personeel aan. "Ondanks de huidige zorgen over de houdbaarheid van het economische herstel, laten de ontwikkelingen in de uitzendsector zien dat er een aanhoudend gezonde vraag is. Het management heeft er vertrouwen in dat de omzet zich sterk zal ontwikkelen", aldus Adecco.

Het concern zegt goede vorderingen te maken om de doelstelling voor de middellange termijn van een winstmarge van boven de 5,5 procent te behalen.

De uitzenders Adecco, zijn concurrent Randstad – het op een na grootste uitzendconcern ter wereld -, en het Amerikaanse Manpower werden vorig jaar hard geraakt door de economische crisis. Bedrijven moesten massaal reorganisaties doorvoeren, waarbij veel banen geschrapt werden, om de klappen hiervan te kunnen opvangen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer