MF Horeca leidt barista’s op, Polen leren fruitboom-Nederlands

0

De roep om scholing die beter aansluit bij de arbeidsmarkt vindt gehoor. MF Horeca opent de deuren van haar Horeca Academy, terwijl Heliconopleidingen speciale MBO-opleidingen voor Poolse fruitkwekers aanbiedt.

MF Horeca, onderdeel van de MF Groep (nr. 22 op de omzetranglijst van Flexmarkt) begint dit najaar met een "Horeca Academy" voor haar uitzendpersoneel. De cursussen variëren van basisvaardigheden tot baristakennis en uitzendkrachten krijgen na afloop een diploma en een ster. Op deze manier hoopt MF Horeca de opdrachtgever duidelijk inzicht te geven in de kennis en kunde van het personeel.

Heliconopleidingen ontdekte een zelfde behoefte bij bedrijven in de fruitkwekerij. Daar is veel Pools personeel actief. Vanaf dit najaar biedt Helicon, samen met de Edudelta Onderwijsgroep een MBO-1 opleiding voor vruchtbomenkwekers en fruitteelt aan voor die doelgroep. De opleiding duurt een jaar, beslaat in totaal 30 avonden en vier dagdelen, en voorziet deelnemers van basiskennis, -vaardigheden en (vakgericht) Nederlands. In overleg kunnen ook ROC’s in andere regio’s de cursus aanbieden.

De meest recente arbeidsmarktanalyse van de Raad voor Werk en Inkomen benadrukte de noodzaak van de juiste scholing om aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt en de belangrijke rol die uitzendbureaus daarin zouden kunnen spelen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer