‘Afschaffing PGB bedreiging voor zzp-er in de zorg’

0

Het kabinet wil het persoonsgebonden budget (PGB) voor mensen met een beperking afschaffen om te bezuinigen. Deze maatregel zal niet alleen ten koste gaan van mensen met een beperking, maar ook van veel zelfstandige ondernemers in de zorg.

Dit stelt FNV Zelfstandigen op basis van een peiling.

De peiling bevestigt dat een beperking van het PGB grote negatieve gevolgen zal hebben voor de positie van zelfstandige zorgondernemers. De vakbond verwacht dat deze maatregel gecombineerd met het huidige beleid van de overheid, dat AWBZ-zorg in natura niet door zelfstandig ondernemers kan worden verricht, zal leiden tot de uitschakeling van veel zelfstandig zorgondernemers.

Linde Gonggrijp, directeur van FNV Zelfstandigen: ‘Wij vinden de afschaffing van het PGB een onbegrijpelijke maatregel, er is immers bewust gekozen voor marktwerking in de zorg om zo ruimte te creëren voor een kleinschalige, innovatieve en gespecialiseerde zorg op maat. Wij hopen dan ook van harte dat het kabinet de flexibele zorg de plek geeft die het verdient.’
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer