Akkoord tussen bonden en Albert Heijn

0

De vakbonden hebben vrijdagavond laat een akkoord bereikt met supermarktketen Albert Heijn in de onderhandelingen over een cao.

Dat meldden vakbond CNV en Albert Heijn vrijdagnacht.

De nieuwe cao gaat gelden voor de ruim 3200 medewerkers van de distributiecentra van Albert Heijn. De partijen zijn overeen gekomen dat er tweehonderd nieuwe vaste arbeidsplaatsen worden gecreëerd. De lonen worden tweemaal met 2 procent verhoogd, per 1 januari 2011 en 1 januari 2012.

De komende week houden de bonden ledenvergaderingen om het akkoord voor te leggen. Met de overeenkomst komt een einde aan de stakingen in de distributiecentra van de supermarktketen.

Felicitaties

De onderhandelingen over de cao liepen afgelopen week vast. Werknemers in alle zes de distributiecentra van Albert Heijn legden hun werk neer. In een aantal winkels van Albert Heijn ontbraken daardoor bepaalde producten.

 

Voor Albert Heijn was het met het oog op de feestdagen van groot belang de winkels goed bevoorraad te houden. De druk vanaf de werkvloer was volgens Wessel Breunesse, bestuurder van CNV Dienstenbond, erg belangrijk. "Ik feliciteer de werknemers en complimenteer hen met hun vastberadenheid en inzet."

Volgens woordvoerder van Albert Heijn Sander van der Laan kunnen klanten in een beperkt aantal Albert Heijnwinkels de komende dagen nog geconfronteerd worden met producten die ontbreken.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer