Alfred Nanninga nieuwe MD Techniek bij RGF Staffing

0

Alfred Nanninga is per direct gestart als managing director Techniek a.i. bij RGF Staffing the Netherlands. Nanninga is verantwoordelijk voor de merken Technicum en USG Engineering, beiden onderdeel van de wereldwijd opererende HR dienstverlener RGF Staffing.

Alfred Nanninga heeft meer dan 20 jaar ervaring in de arbeidsmarktbemiddeling en beschikt over een uitgebreid netwerk in de bouw en techniek. Hij verdiende in de afgelopen twee decennia zijn sporen in de arbeidsmarktbemiddeling voor technisch geschoolde vakmensen. Tussen 2004 en 2013 was hij verantwoordelijk voor het opzetten van de business unit Bouw & Civiel van Technicum in Nederland. Nu keert hij weer terug.

De combinatie van een grote krachtige moederorganisatie, innovatieve ICT oplossingen gecombineerd met regionaal vakmanschap en ondernemerschap maakt de bedrijven volgens Alfred uniek in de sector.

Maatschappelijke opgaven

Door middel van intensieve samenwerkingen met opdrachtgevers, brancheverenigingen en het onderwijs wil Nanninga de leidende positie van Technicum en USG Engineering verder uitbouwen. “De bouw en techniek werken aan oplossingen voor een groot aantal maatschappelijke opgaven, waaronder de woningbouw, mobiliteitsvraagstukken, de energietransitie en de klimaataanpak. Samen met alle ketenpartners wil ik bouwen aan een veilige, duurzame en aantrekkelijke sector. Een sector waarin goed werkgeverschap voor zowel de uitvoerende beroepen als voor engineering en het management centraal staan.”

Volgens Alfred kunnen Technicum en USG Engineering een belangrijke bijdrage leveren aan het aanpakken van de schaarste op de arbeidsmarkt en de digitalisering en robotisering in bouw en techniek.

Groeiambitie

Eric de Jong, CEO a.i. van moederbedrijf RGF Staffing the Netherlands, is blij dat Alfred Nanninga terug is op het nest. “Alfred heeft veel ervaring en een uitgebreid netwerk. Hij is sterk innovatie-gedreven en gericht op resultaat. Hij is de aangewezen persoon om de groeiambitie van onze technische labels Technicum en USG Engineering vorm te geven en de synergie tussen beide merken optimaal te benutten.”


Lees ook:
 Mandy Stevens nieuwe managing director van Unique

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer