Alyx en codeGorilla gaan samen omscholen richting IT

0

Alyx en codeGorilla, twee bedrijven op het vlak van IT-omscholing, gaan samenwerken vanuit een nieuw kantoor in Utrecht. 

Alyx en codeGorilla zien het omscholen van hoogopgeleide vrouwen zonder technische achtergrond en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als oplossing voor de grote personeelstekorten in deze branche.

Start-up Alyx werft sinds 2022 hoogopgeleide vrouwen zonder technische achtergrond, en leidt ze op voor techfuncties. Het doel is om de genderkloof in de IT-wereld te dichten. Het programma omvat een bootcamp van vier maanden, gericht op technische vaardigheden, gevolgd door een traineeship van acht maanden met fulltime werk bij partnerbedrijven.

CodeGorilla bestaat al wat langer. De sociale onderneming leidt mensen tijdens een IT-bootcamp op tot programmeur. Daarbij leren deelnemers zowel technische als sociale skills. Bij de selectie van studenten wordt niet gekeken naar diploma’s, leeftijd of werkervaring, maar naar de intrinsieke motivatie van deelnemers.

De verhuizing naar een groter kantoor in Utrecht stelt hen in staat verder te groeien. Beide organisaties blijven voorlopig hun eigen merknaam voeren.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer