Asscher organiseert gezinstop

0

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken wil een ‘gezinstop’ organiseren met onder meer vakbonden en werkgevers. Daar kunnen ideeën uitgewisseld worden om arbeid en zorg beter te combineren.

Asscher heeft dat dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven. Hij komt met zijn toezegging tegemoet aan de wens van CDA-Kamerlid Pieter Heerma. Die drong in april aan op het houden van een gezinstop naar Duits voorbeeld. Asscher zal zijn plan de komende tijd nader uitwerken. De bijeenkomst wordt waarschijnlijk in het najaar gehouden.

In zijn brief schrijft de minister dat het aantal werkende vrouwen de afgelopen jaren flink is toegenomen: van 54 procent in 2001 naar 65 procent vorig jaar. Niettemin is nog slechts 52 procent van de vrouwen economisch zelfstandig.

Heerma noemt het in een reactie goed dat er een gezinstop komt, omdat het combineren van arbeid en zorg voor veel jonge gezinnen een probleem is. ‘Dubbelzinnig is daarbij echter wel dat het kabinet in zijn keuzes juist de positie van jonge gezinnen verder onder druk zet.’ Heerma doelt daarmee onder meer op bezuinigingen op de kinderopvang.

(c) ANP 2013

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer