Bernard Wientjes ontvangt Ruggenberg Award

0

De ABU heeft gisteren de Ruggenberg Award uitgereikt aan Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW.

De prijs wordt door de ABU sinds 2011 toegekend aan een persoon of organisatie die zich heeft onderscheiden door een opvallende prestatie ten behoeve van de (flexibele) arbeidsmarkt, waarbij de uitzendsector is betrokken.

Belang uitzendsector
De ABU zegt de Ruggenberg Award toe te kennen aan Bernard Wientjes vanwege zijn jarenlange krachtige inzet voor het belang van flexibiliteit van de arbeidsmarkt en in het bijzonder voor zijn inspanningen die hij voor de uitzendbranche heeft verricht. Aart van der Gaag, voorzitter van de ABU: ‘Bernard Wientjes heeft als geen ander het belang van een sterke arbeidsmarkt waarin flexibiliteit een grote rol speelt, uitgedragen en de belangen van onze sector stevig op de kaart gezet in politiek Den Haag. Hij heeft daardoor op onmiskenbare wijze bijgedragen aan de ontwikkeling van de uitzendsector en de flexibiliteit in de arbeidsmarkt. Daar zijn wij hem zeer erkentelijk voor.’
Wientjes benadrukte in zijn dankwoord het grote belang van flexibele arbeidsrelaties voor onze economie, en prees de rol van de ABU hierin.

Ruggenberg Award
De Ruggenberg Award is een prijs die het bestuur van de ABU heeft ingesteld na het overlijden van Wim Ruggenberg in 2010, voorzitter van de branchevereniging van 1970 tot 1997. Ruggenberg was al die jaren een onvermoeibare voorvechter van uitzenden en flexibiliteit op de arbeidsmarkt. In 1982 wist hij het uitzenden in het regeerakkoord van het eerste kabinet-Lubbers te krijgen.

In 2011 werd de Ruggenberg Award, een oorkonde met een geldprijs van Euro 10.000 die ten gunste van de arbeidsmarkt wordt aangewend, voor de eerste keer uitgereikt tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van de ABU. De winnaar toen was UWV WERKbedrijf. De tweede keer, in 2012, ging de prijs naar de gemeente Nieuwegein die dankzij een succesvolle publiek-private samenwerking met de uitzendbranche honderden mensen uit de bijstand aan een baan heeft geholpen. Het is met de uitreiking aan Bernard Wientjes voor de derde keer dat de ABU de prijs uitreikt.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer