Bezwaren uitzendbranche over loondoorbetaling gehoord

0

Vorige week kondigde minister Kamp aan dat hij wil dat in de toekomst uitzendbureaus twee weken het loon doorbetalen van zieke uitzendkrachten.

Op deze manier hoopt de minister dat tijdelijke krachten die nu in de Ziektewet belanden, straks meer gestimuleerd worden om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan.

Dit plan van minister Kamp stuitte op veel kritiek vanuit de branche. ABU-directeur Aart van der Gaag noemde het plan in het Financieele Dagblad een ‘knettergekke’ oplossing. Ook de NBBU was niet blij met de plannen van de minister. De bond vreest dat kleinere uitzendbureaus failliet gaan, omdat ze de extra loonkosten of de aanpassingen in de ICT-systemen niet kunnen betalen.

De uitzendbranche legt zich dan ook niet zomaar bij de plannen neer. En blijkbaar worden er successen geboekt. Op Twitter laat Jurriën Koops, adjunct directeur van de ABU, weten: ‘Gisteren met kamerleden telefonisch gesproken over 2 weken loondoorbetaling bij ziekte voor uzb. Onze tegenargumenten vinden gehoor’. Bart-Jeroen Croll van de NBBU reageert hierop met: “Wij merken ook dat onze bezwaren als legitiem worden gezien’.
Het is dus nog maar de vraag of de plannen van de minister hun doorgang zullen vinden.

Discussieer mee over dit onderwerp in de Flexmarkt-groep op LinkedIn >>

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer