Flexwerkers in de knel?

0

Vakbond FNV vindt dat werkgevers misbruik maken van flexwerkers door ze te weinig te betalen en geen uitzicht te bieden op een vaste betrekking.

Volgens onderzoek van de FNV is in zes op de tien gevallen de keuze voor flexwerk onvrijwillig. “Het moet maar eens afgelopen zijn,” zo zei FNV-voorzitter Agnes Jongerius tijdens haar nieuwsjaarstoespraak. De werkgevers vonden het beeld dat Jongerius schetste erg overtrokken. Z o zei de NBBU dat de bonden juist blij moesten zijn met de kansen die de flexbranche aan de economie biedt. “Zonder de flexbranche zouden mensen nog werkloos thuis zitten.”

In Flexmarkt Magazine nr. 3 leest u het volledige artikel over de positie van flexwerkers. Het standpunt van FNV wordt nader uitgelegd, de werkgevers komen aan het woord en ook hoogleraar arbeidsrecht Evert Verhulp en hooglereaar institutionele en juridische aspecten van de arbeidsmarkt Ton Wilthagen komt aan het woord.
Klik op deze link als u het vakblad wilt ontvangen! »

Terug naar de overzichtspagina »

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer