CNV wil uitleg over ontslagen bij AB Oost

0

CNV Vakmensen is niet akkoord gegaan met een sociaal plan voor Agrarische Bedrijfsverzorging Oost (AB Oost). ‘De werkgever heeft aangegeven dat er 267 mensen ontslagen worden, maar we hebben geen duidelijkheid over de financiële situatie in het bedrijf’, aldus bestuurder Jacqueline Kraan van CNV Vakmensen.

AB Oost heeft een hoofdkantoor in Almen en is actief in Flevoland, Gelderland, Drenthe en Overijssel. Het bedrijf verzorgt vervanging van boeren bij calamiteiten en heeft ongeveer 700 mensen in dienst. AB Oost bestaat uit meerdere bedrijven waaronder het uitzendbureau ABS. Kraan: ‘Waar ik bang voor ben is dat de mensen die hun vaste baan als bedrijfsverzorger nu kwijt raken, straks via het uitzendbureau weer worden ingezet. Omdat AB Oost weigert duidelijkheid te geven over toekomstplannen, kunnen zij mij dus ook niet vertellen dat mijn vermoedens ongegrond zijn.’

CNV Vakmensen wil op korte termijn opnieuw met de werkgever om tafel om inzicht te krijgen in cijfers en toekomstplannen: ‘Dat zijn ze hun werknemers verschuldigd’.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer