Detacheerder STAR Group neemt concurrent Or-Quest over

0

Detacheerder STAR Group neemt per 1 januari 2021 detacheerder Or-Quest over. Met de overname verstevigt STAR Group de positie in technische professionele dienstverlening op het gebied van consultancy, staffing/detachering en projectondersteuning.

Or-Quest zal onder dezelfde naam blijven opereren als zelfstandige business unit van STAR Group. Met het behoud van de huidige directie en team blijft de samenwerking voor ingenieurs en klantrelaties ongewijzigd.

Verbredingsstrategie

De overname vormt de volgende stap in de verbredingsstrategie van STAR. Technische projecten en opdrachtgevers hebben volgens STAR meer en meer behoefte aan een one-stop-shop voor specialistische bemensing en projectondersteuning. Met de acquisitie van Or-Quest versterkt STAR Group haar positie in de bouw- en infrastructuursector in het noorden van het land en breidt tegelijkertijd haar dienstverlening en netwerk in deze regio flink uit. Voor onze klanten en die van Or-Quest ontstaat in één keer een breder pakket aan specialistische dienstverlening en projectondersteuning in Noord-Nederland. Dat past bij onze propositie als partner van de grootste spelers in technische industrieën en het vergroot onze aantrekkingskracht in de kandidatenmarkt”, stelt Sil Hoeve, CEO van STAR Group.

Or-Quest

Or-Quest is in 2010 opgericht en heeft sindsdien een opvallende groei doorgemaakt. Tot twee keer toe in tien jaar tijd werd het commercieel succes beloond met een FD Gazelle. De organisatie richt zich met name op HBO en WO ingenieurs binnen de bouw, infra en industrie. Jelmer Spijksma, directeur bij Or-Quest, ziet de overname door STAR als ‘een logische volgende stap in de ontwikkeling van Or-Quest’ en stelt dat Or-Quest door de overname de dienstverlening verder kan uitbreiden en optimaliseren nu er ‘een ijzersterke partner achter staat’.

STAR Group

STAR Group (onderdeel van Parcom) is opgericht in 2001 ontwikkeld en heeft inmiddels een jaaromzet van circa 180 miljoen euro. Vanuit vestigingen in Nederland, België en Duitsland bedient STAR haar klanten in technische industrieën met consultancy, staffing/detachering en projectondersteuning. Namens STAR zijn dagelijks zo’n 1.600 specialisten aan het werk.
STAR Group bestaat uit STAR (project support/detachering), Sentijn (consultancy op gebied van civiel, bouw en werktuigbouwkunde), ECC Solutions (consultancy op gebied van completion management, quality, document control en commissioning) en STAR Technical Services (focus op marine en offshore services).

Bron: Star Group Nederland

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer