Duizend uitzendmedewerkers geslaagd voor ‘oude’ SEU Examen

0

In het afgelopen jaar hebben ruim 1.400 kandidaten het Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) Examen afgelegd. Van de deelnemers is 71,5 procent geslaagd.

Dit ligt in lijn met de slagingspercentages van de branche-opleiding Uitzendmedewerkers over het eerste halfjaar van 2013. In totaal hadden halverwege het jaar 521 kandidaten hun SEU-diploma behaald, wat neerkomt op een slagingspercentage van 70,5 procent.

Nieuw examen
De Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) heeft het SEU-examen per 1 januari grondig gewijzigd. Het aantal eindtermen neemt af van zeventien naar dertien en de toets wordt volledig geautomatiseerd. De inhoudelijke veranderingen van het examen sluiten volgens de SEU meer aan bij de praktijk. Zo is het thema discriminatie een aparte eindterm geworden en is het thema privacy door de opkomst van online recruiten belangrijker geworden. Bovendien ligt de nadruk straks meer op het toepassen in plaats van het reproduceren van kennis van wetgeving en cao’s.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer